Jarek grał już z Piotrem na imprezie Metallica - Zlot w roku 2000. Było tam też zresztą więcej znajomych nazwisk. Kumpel miał kasetkę, Viva puszczała późnym wieczorem teledysk. Fajne wspomnienie z okresu bycia młodym metalowcem.
Gronowski grał w Kacie już w 1998 roku, kiedy Luczyk odszedł z zespołu gdzieś na około rok. Szkoda że wtedy Irek nie zastrzegł nazwy, mogłoby być całkiem inaczej niż teraz.
Miał zastrzec nazwę tak jak to zrobili np. w Perfect? Za plecami założyciela?
Już to kiedyś pisałem ale powtórzę: Nie wiem jak trudny charakter ma Piotr Luczyk, pewnie bardzo trudny... Jednak nic nie zmieni faktu że to on powołał do życia zespół KAT i ma do tej nazwy pełne prawa.
Gdyby się tak zastanowić, to tylko KAT nie miał wydanej płyty z materiałem akustycznym. Jednak teraz dochodzę do wniosku, że lepiej P. L. mógł wydać to po prostu w wersjach tylko i wyłącznie instrumentalnych, gdyż żaden wokalista nie odda charyzmy i klimatu Romka.
"Głos z ciemności" tragedia. Już niektóre amatorskie covery na youtube są lepsze.
Ale na przykład to jest zajebiste: http://www.youtube.com/watch?v=Dzx7-c0X ... e=youtu.be I do tej akustyczne aranżacji nie mam prawa się o nic przyczepić bo jest i klimatycznie i z energią i wokal jest lepszy niż w oryginale (ale o to nie było raczej trudno).
Kat & RK wydadzą akustyczną płytę wiosną, tak mystic ponoć zapowiada.
Kupiłem. Bardzo fajna płyta, jestem bardzo miło zaskoczony, ciekawe aranżacje , bardzo ładnie brzmiące gitary. Wokal mi osobiście nic a nic nie przeszkadza. To tyle ode mnie.
Zbliża się termin wydania nowej płyty " Buk - Akustycznie". Już sam tytuł zdradza jej brzmieniowy charakter. Szczegóły związane z terminem wydania, będą znane za dwa tygodnie.
01.Czas zemsty 02.Śpisz jak kamień 03.Łza dla cieniów minionych 04.Odi profanum vulgus 05.Spojrzenie 06.Diabelski dom cz. I 07.Głos z Ciemności 08.Robak 09.Szkarłatny wir 10.Wolni od klęczenia 11.Łoże wspólne lecz przytulne 12.Trzeba zasnąć