Luźny offtop

Wszystko i o wszystkim...

Re: Luźny offtop

Postprzez Gregfield » So lis 09, 2013 1:21 pm

Ma ktoś z Was konto w PKO? Była wczoraj awaria bankomatów (która właściwie się nie skończyła) i zastanawiam się czy macie problemy również ze swoimi kontami iPKO.
Wczoraj firma mi wysłała jałmużnę i wciąż jej nie ma na koncie. No i przez to zastanawiam się też czy doszły moje wczoraj wysyłane przelewy...

Ktoś zauważył jakieś problemy inne niż te z bankomatami i kartami kredytowymi?
♫ Musztaaarda i keczuuup! ♫
Obrazek
Obrazek
Avatar użytkownika
Gregfield
Administrator
Administrator
 
Posty: 781
Dołączył(a): N lip 26, 2009 3:00 pm
Lokalizacja: Krosno (okolice)

Re: Luźny offtop

Postprzez krusejder » So lis 09, 2013 2:58 pm

sieć euronet też nie działa(ła) - wczoraj i dziś rano na pewno
Avatar użytkownika
krusejder
Żołnierz Fortuny
 
Posty: 1130
Dołączył(a): N wrz 19, 2010 9:00 pm
Lokalizacja: Praga Północ

Re: Luźny offtop

Postprzez Zagor » So lis 09, 2013 7:50 pm

Ja dziś o 16 wypłacałem siano z bankomatu euronetu, więc pewnie już opanowali sytuację.
Avatar użytkownika
Zagor
Ostatni Wojownik
 
Posty: 2429
Dołączył(a): Śr gru 24, 2008 12:00 am

Re: Luźny offtop

Postprzez Frodli » Pn lis 11, 2013 5:01 pm

U mnie nie ma problemu, chociaż wg Niebezpiecznika jeszcze wczoraj były i dzisiaj są cyrki z płatnościami kartą i wyciąganiem pieniędzy z bankomatu.
Podnieś twarz, zaufaj Światłu
Avatar użytkownika
Frodli
Upiór w Operze
 
Posty: 687
Dołączył(a): Wt gru 29, 2009 11:08 pm
Lokalizacja: Poznań

Re: Luźny offtop

Postprzez Andre » Wt lis 12, 2013 10:44 am

Firecop na wczorajszym marszu https://www.youtube.com/watch?v=u2FDyyxG9BI
Avatar użytkownika
Andre
Szalony Ikar
 
Posty: 435
Dołączył(a): Wt kwi 13, 2010 6:03 pm
Lokalizacja: Mundo Cripta

Re: Luźny offtop

Postprzez 1984 » So lis 16, 2013 12:22 am

Gregfield napisał(a):Ma ktoś z Was konto w PKO? Była wczoraj awaria bankomatów (która właściwie się nie skończyła) i zastanawiam się czy macie problemy również ze swoimi kontami iPKO.
Wczoraj firma mi wysłała jałmużnę i wciąż jej nie ma na koncie. No i przez to zastanawiam się też czy doszły moje wczoraj wysyłane przelewy...

Ktoś zauważył jakieś problemy inne niż te z bankomatami i kartami kredytowymi?

http://biznes.pl/magazyny/marketing/pr/ ... detal.html
searchin', sing and destroy :twisted:
1984
Upiór w Operze
 
Posty: 734
Dołączył(a): N lut 28, 2010 6:12 pm
Lokalizacja: Poznań

Re: Luźny offtop

Postprzez Zagor » Pt lis 22, 2013 2:45 pm

Powiem tyle - mp3 to dno. :D Dno brzmieniowe.
Dziś w końcu wpadłem do domu, podłączyłem amplituner, odtwarzacz cd, kolumny (trochę zajęło czasu zanim skompletowałem to wszystko) i zapuściłem nowe Turbo. Słuchałem tej płyty na odtwarzaczu mp3 i dobrych słuchawkach (bitrate 320) a najczęściej płytka kręciła się w laptopie + głośniki. Dziś doznałem szoku i odkrywam tę płytę na nowo. Słuchanie płyty na jakiejś miniwieży nie daje takich doznań brzmieniowych jak na cd+amp+kolumny.
Kiedyś byłem zdania że między mp3 320 a audio CD istnieje różnica, ale prawie niezauważalna dla ludzkiego ucha. Teraz uważam że różnica jest kolosalna i robi wielką różnicę. Śmiem twierdzić że mp3 nawet z najlepszych bitratem to zwykła papka brzmieniowa.
Cóż, to co dla muzyków, fachowców z branży muzycznej było od zawsze oczywistością, dotarło do mnie dopiero teraz. Ale lepiej późno niż wcale.
Nie oznacza to jednak, że porzucę mp3, bo takie dzisiaj czasy, że wszystko mobilne, a bez muzyki nie da się żyć. No ale posłuchać płyty na porządnym sprzęcie - uczta dla ucha.
Avatar użytkownika
Zagor
Ostatni Wojownik
 
Posty: 2429
Dołączył(a): Śr gru 24, 2008 12:00 am

Re: Luźny offtop

Postprzez nat54ret » So lis 23, 2013 12:37 am

Potęgę pewnych riffów można dostrzec dopiero dzięki porządnemu nagłośnieniu.

Ja za to uruchomiłem wieżę, nie mini tylko taką porządną. Jak jestem w domu i coś robię, jakiś projekt czy coś, to włączam basy, jakiś system na rock i jazda. Miazga jest :D

Różnica też jest jak się ma słuchawki - są takie baaardzo drogie, ale wtedy słyszysz najmniejszy szelest czy stuk :) Odkryłem wiele ciekawych rzeczy dzięki porządnym słuchawom :D
nat54ret
 

Re: Luźny offtop

Postprzez eddiepoland » So lis 30, 2013 5:17 pm

Wcale nie trzeba wydać fortuny na słuchawki żeby się cieszyć dobrym dźwiękiem czego przykładem są produkty tajwańskiej firmy Superlux.
I've got to rock to stay alive! \m/
Avatar użytkownika
eddiepoland
Szalony Ikar
 
Posty: 356
Dołączył(a): So lis 21, 2009 9:48 pm
Lokalizacja: Bromberg

Re: Luźny offtop

Postprzez Caleb » Pt sty 24, 2014 7:24 pm

Wczoraj przedłużyłem (podpisałem umowę w punkcie) z Orange na Neostradę do 10 Mb. Ma obowiązywać od 1 lutego. Wcześniej miałem Neo 6 Mb. Modem od 10 lat ten sam Sagem F@st 800. Mówili w punkcie, że on nie da rady uciągnąć 10 Mb, więc przy negocjacjach zamówiłem nowy modemorouter, ale obecny miał normalnie działać do czasu zamiany. Jak wieczorem w domu odpaliłem net, to przy pracy okazało się, że wolno działa i speedtest pokazał 0,5 Mb up i 0,5 Mb down :okurwa: :wtf: Przed północą zadzwoniłem :evil:, a miły pan stwierdził, że 10Mb jest włączone (dymek przy łączeniu to potwierdza), ale trwają prace stabilizacyjne itd. Dopiero jak powiedziałem o modemie, to stwierdził, że f@st rzeczywiście się nie nadaje, bo nowa technologia ADSL 2+ czy coś, ale że powinien po stabilizacji przyśpieszyć. A dziś to samo, czyli dupa 0,5 Mb. Czekam na kuriera z nowym sprzętem, ale pewnie będzie dopiero w poniedziałek. Wiecie może czy jakim sposobem da się przyśpieszyć ten, co jest? W punkcie przy podpisywaniu facet mówił, że stary uciągnie do 8 Mb i nie będzie problemów w działaniu... 6 Mb wyciągał bez problemu w starej opcji. Od pół mega zaczynałem 10 lat temu, a to jeszcze 3 dni :evil:
VOYTH, Bogusz, Dominik, Krzyżyk, Tomek, Bobiś! Dzięki za wszystko!
Caleb
V.I.P
V.I.P
 
Posty: 1185
Dołączył(a): N maja 24, 2009 2:00 pm
Lokalizacja: pod sceną; techniczny,sklepikarz

Re: Luźny offtop

Postprzez Caleb » N lut 09, 2014 6:57 pm

W końcu dostałem nowy router Obrazek Nie wiem czemu stary modem zwolnił po zmianie technologii. W międzyczasie był technik, który stwierdził, że coś mam z kompem i obciążył za niesłuszne wezwanie :evil: Sprawdził, że modem z jego lapkiem pracował ok. 6Mb, a mój kabel i jego modem tel. 10Mb. Ale później podłączyłem do starego kompa wyjętego z szafy i znów 0,5 Mb, czyli żaden wirus itp. Kabel USB modem-komp zmieniłem i nic nowego, odinstalowałem aplikację neo i nic nowego. Jednym słowem chyba sterowniki nie współpracowały (przeinstalowałem dla pewności z płyty neo), ale nowych już nie szukałem.

Pytanie do Was. W jaki sposób się teraz mam łączyć/rozłączyć, by dostawać nowe dynamiczne IP? To połączenie widzę jako "lokalne" (Połączenia sieciowe -> sieć LAN lub szybki internet) i nie mogę go rozłączyć. Jak wcisnę Wyłącz to wyskakuje okno, że nie mogę. :WTF: To znaczy, że cały czas teraz jestem połączony, jak mam kompa włączonego?
VOYTH, Bogusz, Dominik, Krzyżyk, Tomek, Bobiś! Dzięki za wszystko!
Caleb
V.I.P
V.I.P
 
Posty: 1185
Dołączył(a): N maja 24, 2009 2:00 pm
Lokalizacja: pod sceną; techniczny,sklepikarz

Re: Luźny offtop

Postprzez Zagor » N lut 09, 2014 7:16 pm

Ja mam neośkę dyszkę i net jest cały czas, nie włączasz i nie wyłączasz i masz chyba juz stałe IP.
Avatar użytkownika
Zagor
Ostatni Wojownik
 
Posty: 2429
Dołączył(a): Śr gru 24, 2008 12:00 am

Re: Luźny offtop

Postprzez Andre » N maja 25, 2014 10:20 pm

Korwiny ponad 7% :D Będzie ciekawie. Palikot wreszcie zatopiony :metal:

Eurobydlaki po 5 latach na emeryturę chcą przechodzić, czekam na wypełnienie obietnicy JKMa, że idzie tam po to aby z tego miejsca zrobić burdel 8)
Avatar użytkownika
Andre
Szalony Ikar
 
Posty: 435
Dołączył(a): Wt kwi 13, 2010 6:03 pm
Lokalizacja: Mundo Cripta

Re: Luźny offtop

Postprzez 1984 » Pn maja 26, 2014 4:59 pm

Parafrazując klasyka "Nie wiem, czy będzie dobrze, na pewno będzie śmiesznie..." Też dosłownie przed chwilą sobie doczytałem komu się, na szczęście, nie udało dostać, by nie było większej kompromitacji niż zaprezentowana.

A co sądzisz o Bogdanie Wencie?
searchin', sing and destroy :twisted:
1984
Upiór w Operze
 
Posty: 734
Dołączył(a): N lut 28, 2010 6:12 pm
Lokalizacja: Poznań

Re: Luźny offtop

Postprzez Andre » Pn maja 26, 2014 7:19 pm

1984 napisał(a):A co sądzisz o Bogdanie Wencie?


Był dobrym trenerem reprezentacji Polski :wink: Wybacz, zobaczyłem z jakiej partii startował i nie wiem co powiedzieć :|
Avatar użytkownika
Andre
Szalony Ikar
 
Posty: 435
Dołączył(a): Wt kwi 13, 2010 6:03 pm
Lokalizacja: Mundo Cripta

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Offtopic

Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość

cron