krusejder napisał(a):muszą to być ludzie znani zespołowi, którzy sobie co najwyżej dobiorą kogoś ze znajomych z tego forum bądź okolic.
Zgadzam się w 100%.
krusejder napisał(a):muszą to być ludzie znani zespołowi, którzy sobie co najwyżej dobiorą kogoś ze znajomych z tego forum bądź okolic.
A jak od roku tu jestem, tak nie wiem, kto tym całym burdelem rządzi. Brakuje tu jakiegoś zarządu o jasno ustalonej hierarchii.
zagor19 napisał(a):Chyba widzisz kto jest kim na forum i że ma przy nicku tabliczkę z napisem "Administrator" bądź "Moderator". No i właśnie te osoby tworzą zarząd forum i fan klubu jednocześnie.
kto za ewentualne załatwianie jakichś koszulek, bootlegów czy innych pamiątek itd.) domyślam się tylko na podstawie tego, co się dzieje tu wewnątrz.
Natomiast posty przenosisz mi zazwyczaj Ty. To wszystko są jednak domysły - a IMO przydałoby się jakieś jasne ustalenie z czym do kogo uderzać, bo to wiele rzeczy ułatwia.
Sytuacja z życia wzięta - ktoś chce przekazać fanklubowi bootleg. Do którego z adminów powinien się zwrócić? Albo zespół chciałby przekazać coś/poprosić o coś fanklubowiczów - z kim powinni się kontaktować?
zagor19 napisał(a):Żeby daleko nie szukać, wystarczy spojrzeć na Aliena, czyli FC TSA.
zagor19 napisał(a):Chociaż spotkanie w Emmie przed jubileuszem można uznać za dosyć niezwykłe spotkanie ludzi z forum. Tyle osób od nas to chyba nigdy wcześniej w jednym miejscu nie było.
zagor19 napisał(a):
Strona fanklubu. Wypasiona, bardzo bogata w treść, masa informacji i ciekawostek. Popatrzcie na overkill.pl, oni organizują koncerty, robią patronaty medialne. O zlotach nie wspominam. Strona jest w sumie jedną z najważniejszych rzeczy jakie można zrobić by rozwinąć FK.
Osobiście chciałbym, aby wyprodukować koszulki fan klubu, na których znajdowałoby się nasze logo (obecne ma być zmienione, w sumie to pojawiło się jeden jedyny raz - w rogu ulotki) i ewentualnie nicki na rękawach. Tak jak swego czasu było na forum FC Kata - Czarne zastępy. I nie mam na myśli jakichś koszulek z okładkami płyt. Tylko takie z samym logiem, ew. jakaś własna grafika.
No i możemy sobie śmiało już zacząć planować działania związane z nową płytą. Jakby nie patrzeć, za jakiś rok będzie najgorętszy okres. Albo zaraz przed premierą, albo zaraz po.Może będzie nam trochę łatwiej, jak Turbo będzie w wytwórni, która będzie dbała o zespół. Bo sami wiele zdziałać nie możemy - przykład z ostatnią płytą. Ludzie z MMP nawet specjalnie nie fatygowali się, by podać newsa o płycie w mediach. A jak już to zrobili, to bezczelnie skopiowali mojego newsa z rockmetala.
krusejder napisał(a):Ale z faktu, że "tak jest od 5 lat" nie wynika, że tak samo powinno być przez 5 następnych lat. Sprawne utrzymanie funkcjonowania forum to zupełnie co innego niż prowadzenie aktywnego fan klubu. Bez wymiany pomysłów i rozpisania odpowiedzialności za poszczególne działania do niczego nie dojdziemy.
Powrót do Sprawy organizacyjne
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość